Wij, Andrea Hauser & Martijn Nanninga, ontmoetten elkaar in 2010 en ontdekten al snel hoe verbonden wij zijn in onze inspiratie voor muziek en zang, voor het creëren van voorwaarden waar mensen vrij kunnen zingen, niet als een prestatie, maar vooral stromend en met zin. In 2011 organiseerden we onze eerste meezingnacht en inmiddels waren er vele, telkens weer anders en telkens weer bijzonder. We mochten veel heerlijke muziek delen met vele deelnemers en ook met vele gast zangleiders en musici. Terence Samson is inmiddels een vaste aanwezigheid met zijn prachtig en creatief percussiespel.
In 2014 begonnen we met de maandelijkse meezingmiddagen waarin we telkens een thema verdiepen. De middag heeft een andere energie dan de avond en de thema’s leiden ons steeds naar een ander gevoel en nieuw repertoire.
Dit jaar, 2016, zullen we voor het eerst een deel mantra-concert opnemen als onderdeel van de meezingnacht op zaterdagavond. Mantra in de brede zin van het woord, spirituele liederen uit het boeddhisme, hindoeïsme, sufi liederen, indianenliederen etc. Om te luisteren en ook zeker om mee te zingen, maar vooral: Genietend van de stroom van de muziek en de stiltes.

 

Andrea Hauser
is werkzaam als muziektherapeute, zangpedagoge en muzikante.

zingen met Andrea HauserDaarnaast biedt ze met haar bedrijf HeerlijkZingen www.heerlijkzingen.nl uiteenlopende zangactiviteiten, workshops en trainingen.

Ze vindt het heerlijk om mensen tot zingen te kunnen verleiden. Ze wil vrijheid, spontaniteit en openheid in het zingen brengen en zingend verbinden.

Na haar studies klassiek zang aan het Utrechts Conservatorium en muziektherapie aan de HMN heeft ze allerlei cursussen en workshops gevolgd rondom zingen bij o.a. Hagara Feinbier, Jean-René Toussaint en Chris James. Ook heeft ze zich verdiept in TaKeTiNa, een methode die haar door de krachtige verbinding tussen beweging, ritme en stem uitermate inspireert en herkenning geeft.

Andrea:
“In het zingen kan ik mij helemaal tot uitdrukking brengen en datgene wat diep in mezelf is delen met anderen. Als ik me in kan brengen in heel mijn wezen en af kan stemmen met anderen, dan voel ik me volledig en gedragen in de stroom van het leven. Dit is voor mij een spirituele ervaring waar ik naar verlang.
Met deze meezingnacht wil ik een plek bieden waar mensen uitdrukking kunnen geven aan hun spiritualiteit. Bij de meezingnacht word je uitgenodigd om je af te stemmen op een grote groep mensen, de liederen nodigen uit om je hiervoor te openen en het uren achter elkaar samen zingen intensiveert en bekrachtigt deze beleving. De ervaring onderdeel te zijn van een groter geheel brengt veel lichtheid, levensvreugde en verbondenheid. Hier ben ik op uit.”

Martijn Nanninga
is al vanaf jonge leeftijd in de muziek actief. Vanaf 1986 studeerde hij flamenco gitaar aan het Rotterdams conservatorium, waar hij lessen volgde bij de bekende flamencogitarist Paco Peña.

zingen met Martijn Nanninga

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hij leefde een jaar in Spanje voor de flamenco, trad op in vele flamenco gezelschappen waaronder Momentos Flamencos, Pasa la Raya en Flamenco con Mil Amores.
Zijn passie is het delen van muziek: met dansers, met muzikanten, met amateurs, met kinderen, met ouderen.  Hij maakte kennis met het samenzingen met groepen bij Hagara Feinbier en richtte in Culemborg de ‘Zingkring’ op en een wekelijkse mantragroep. Hij ontwikkelde zich verder met lessen in de klassieke zang en Complete Vocal Technique en door het volgen van allerlei cursussen en workshops rondom zang en ritme, waaronder TaKeTiNa bij Reinhardt Flatischler en Mantrazang bij Deva Premal. Met zijn Singing Factory www.singingfactory.com faciliteert hij sinds 2012 groeps- en teambuilding evenementen in zakelijke omgevingen. Daarnaast geeft hij leiding aan vele uiteenlopende meezing-evenementen.
Martijn is thuis op de gitaar, accordeon en piano. Naast de flamenco hebben vele andere stijlen zijn interesse, waaronder de Argentijnse tango, klezmer, balkan/roma en bossa. Bij het zingen in groepen komen deze verschillende stijlen regelmatig aan de orde.