Wij, Andrea Hauser & Martijn Nanninga, ontmoetten elkaar in 2010 en ontdekten al snel hoe verbonden wij zijn in onze inspiratie voor muziek en zang, voor het creëren van voorwaarden waar mensen vrij kunnen zingen, niet als een prestatie, maar vooral stromend en met zin. Met aandacht voor alles wat er is, de diepe betekenis van het zingen.
In 2011 organiseerden we onze eerste meezingnacht en inmiddels waren er vele, vele evenementen, telkens weer anders en telkens weer bijzonder. We mochten veel heerlijke muziek delen met vele deelnemers en ook met vele gast zangleiders en musici.
Naast het faciliteren van het zingen is onze aandacht deels verschoven naar het zelf optreden, en het op die manier delen van onze muziek en spiritualiteit. We experimenteren voortdurend met verschillende vormen, het houdt onze muziek en onszelf levend.
Andrea Hauser
is werkzaam als muziektherapeute, zangpedagoge en muzikante.

zingen met Andrea HauserDaarnaast biedt ze met haar bedrijf HeerlijkZingen www.heerlijkzingen.nl uiteenlopende zangactiviteiten, workshops en trainingen.

Ze vindt het heerlijk om mensen tot zingen te kunnen verleiden. Ze wil vrijheid, spontaniteit en openheid in het zingen brengen en zingend verbinden.

Na haar studies klassiek zang aan het Utrechts Conservatorium en muziektherapie aan de HMN heeft ze allerlei cursussen en workshops gevolgd rondom zingen bij o.a. Hagara Feinbier, Jean-René Toussaint en Chris James. Ook heeft ze zich verdiept in TaKeTiNa, een methode die haar door de krachtige verbinding tussen beweging, ritme en stem uitermate inspireert en herkenning geeft.

Andrea:
“In het zingen kan ik mij helemaal tot uitdrukking brengen en datgene wat diep in mezelf is delen met anderen. Als ik me in kan brengen in heel mijn wezen en af kan stemmen met anderen, dan voel ik me volledig en gedragen in de stroom van het leven. Dit is voor mij een spirituele ervaring waar ik naar verlang.
Met onze zangactiviteiten wil ik een plek bieden waar mensen uitdrukking kunnen geven aan hun spiritualiteit. Bij de meezingnacht word je uitgenodigd om je af te stemmen op een grote groep mensen, de liederen nodigen uit om je hiervoor te openen en het uren achter elkaar samen zingen intensiveert en bekrachtigt deze beleving. De ervaring onderdeel te zijn van een groter geheel brengt veel lichtheid, levensvreugde en verbondenheid. Hier ben ik op uit.”

Martijn Nanninga
Heerlijk om te zingen, muziek te maken, mensen te inspireren tot zingen.

zingen met Martijn Nanninga
Ik heb flamencogitaar gestudeerd, in Spanje geleefd en ben gevormd door deze intense muziek, het ritme, de verfijnde gitaartechniek en altijd het samenspel met zang en dans. Pas veel later ontdekte ik zelf het zingen en met name het zingen van mantra’s en andere spirituele liederen. Het maakte de kring rond: het zingen van deze liederen brengt me steeds bij het nu, bij mijn adem, mijn emotie. Het is prachtig me van daaruit te verbinden met anderen en met iets veel groters.

Mijn inspiratie: Vele prachtige flamencozangers en musici, de Romantische opera, mijn teachers aan de coachopleiding van de Baak, de TaKeTiNa, de Argentijnse tango met Astor Piazzolla en zeker niet te vergeten: Miten met zijn humorvolle wijsheid en prachtige muziek.