YouTube:

Op onze YOUTUBE CHANNEL vind je verschillende filmpjes met onze muziek.

Voor luisterfragmenten van onze CD “CANTA“: klik HIER.

CD inclusief tekstboekje met zang, gitaar, viool, accordeon, percussie, saxofoon. Te bestellen door een mail te sturen aan zing@meezingnacht.nl; €15 + €2,50 verzendkosten. Door Andrea Hauser, Martijn Nanninga, Terence Samson, Julien Dubois.

———————————————————–

korte luisterfragmenten van de Meezingnachten:
of kijk eens op youtube:

mzn 14/3/2014    mzn 7/10/2011

over de liederen

Het programma dat we hebben samengesteld omvat liederen uit allerlei tradities, culturen en spirituele richtingen. Misschien ken je de Come-together-songs van Hagara Feinbier of de liedbundels van Karin Jana Beck  met haar volksliederen en kracht- en zielenliederen? Voor deze avond putten we deels uit deze bronnen. Om de muziek compleet te maken worden de liederen begeleid op gitaar, vaak ondersteund door percussie.

Tijdens de avond willen we middels de liederen verschillende kwaliteiten aanspreken: van swingend uitbundig tot verstild en ingetogen. Wat de liederen allemaal gemeen hebben is de ervaring van verbondenheid met elkaar en de wereld. Of het nu gaat om een Roma-lied, een Zweeds volkslied, een Indiaase Mantra of een ritmelied uit Afrika, allemaal willen ze de mens verbinden, met zichzelf, de anderen en met het grotere geheel.

De liederen zingen we in hun oorspronkelijke taal. Toch is het nooit veel tekst en zijn de melodieën eenvoudig en door iedereen snel te leren. We zullen de liederen veelvuldig herhalen waardoor zij hun kracht kunnen ontvouwen.

In de meeste culturen is het vanzelfsprekend om met elkaar te zingen. Samen zingend worden gevoelens van vreugde, levenslust, pijn, verdriet of angst gedeeld en getransformeerd in liefde, kracht, troost en hoop. Deze vanzelfsprekendheid waar iedereen in mee wordt genomen en met hart en ziel instemt in het gezang willen we met deze Meezingnacht laten ervaren.